Силистра, 18.05.2013 Мис Силистра 2013

  В прохладната съботна вечер в най-титулувания силистренски клуб "Plazza" се проведе конкурсът "Мис Силистра 2013", кръг от веригата Мис България. Надпреварета бе организирана от Визаж Модел Груп и ЕС ЕЙ Продакшън, с генералната спонсорска подкрепа на домакините от Plazza Силистра. В конкурса, организиран под егидата на Община Силистра, до финалната права на 18 май достигнаха 9 момичета от града на възраст от 16 до 18 години. Те се състезаваха за престижната титла Мис Силис, те се представиха в традиционните 3 дефилета - спортни костюми, бански и с официални тоалети на модна къща "Френц Фешън" гр. Петрич. Водещ на проявата бе организаторът на конкурса Сабин Асенов - Президент на Ес Ей Продакшън и представител на модна агенция "Визаж" за Североизточна България! Между дефилетата взеха участие местни формации и изпълнители - Христина Миленова (впечатлила с уникални гласови качества), Иван Радулов и балет "Аксел". Конкурсът бе предаван пряко в интернет на сайта на Plazza и партньорите от Портала на Силистра, както и на сцената на площад "Свобода".
  След уникална 80 минутна надпревара 11-ет членното жури реши: с титлата Мис Силистра 2013 да се окичи 17 годишната Преслава Скорчелиева, която ще представи града през август на националният конкурс Мис България. Тиарата, вече по традиция, предаде миналогодишната Мис Силистра Илияна Кирилова.
Лентата на Преслава връчи лично зам. кмета на Община Силистра г-жа Денка Михайлова. Г-ца Скорчелиева бе избрана и за Лице на Топ Дизайн, официалната рекламна агенция на конкурса "Мис Силистра 2013".
  За първа подгласничка на победителката бе избрана 17 годишната Глория Йорданова, тя спечели и специалните награди на "Визаж" и на Хотел "Данубе",
третото място в конкурса Спечели Ивета Иванова, която бе избрана и за Лице на Plazza Силистра, с допълнителна награда - уикенд за двама в уникалния туристически комплекс в северната ни съседка - Дворецът на Граф Дракула.