Силистра, Plazza Dance Cup 2011

  Като истинска футболна феерия можем да определим първият футболен турнир на Plazza в Силистра. Два дни, седем отбора спориха за първото място. Имаше от всичко на терена и извън него - разлютени дами, майки с деца, кучета, доволни и недоволни. Играчите на юношеския отбор на Силистра, бяха своевременно извадени от турнира от треньора си, заради мач от първенството (но имаха доброто желание да се запишат), момчетата и момичетата от Механотехникума показаха, че от тях също има част от бъдещето на местния "Доростол". Не само за това и сред официалните гости на турнира бе и старши треньорът на "Доростол" Самир Селимински. Въпреки уникално тежкия и разкалян терен аплодисменти спечелиха Фен клуб-а на "Доростол", както за добрата игра, така и за присъствието и на втория ден, нищо, че не участваха в полуфиналната надпревара. "Техномаркет" Силистра показаха, че не са само добри търговци, а и прекрасно владеят топката - особено капитанът им Пламена. Спечелиха симпатиите на публиката и организаторите и получиха приза за Феър Плей. Всъщност, те бяха на минута от финала на турнира, който според всички трябваше да спечелят, но получиха гол в редовното време и после в продълженията. Полуфиналът между Хотел "Сердика" и Техномаркет, всъщност бе и "Перлата" на турнира. В продълженията една от дамите на терена хотелиерката Стилияна даде извеждащ пас в стил Лео Меси, извеждайки на чудесна позиция свой съотборник. Преди това Стилияна бе вкарала и на дузпите от предварителната фаза. Това и отреди приза за Най-полезен играч на турнира. Финалът на турнира не бе това, което искахме да видим. Въпреки, че водеше в резултата с 1:0, отборът на Хотел "Сердика" трудно въздържаше нервите си и предизвика прекъсване на двубоя, далеч преди неговия край. Така за служебен шампион на Plazza Dance Cup 2011 бе определен другият финалист отборът на Александър Сабанов ("взривил" трибуните с първия гол на турнира) - Коалиция "Гражданско Единство". Отборът на Plazza Силистра прояви мъжество и женство в мачовете от предварителната фаза, но силите на недоспалите герои стигнаха до тук, естествено любезни, както никога - без нито един вкаран гол в противниковата врата. Интересен бе и факта, че една дузина приятели (повечето дами) на Plazza си предложиха услугите да участват в турнира от страна на нашия отбор. Въпреки всичко благодарим на участниците и техните привърженици за отделеното време и отправяме поглед към организацията на следващата надпревара.

статистика Plazza Dance Cup 2011:

група А
Фен Клуб "Доростол - Хотел "Сердика" 5:4 след дузпи (0:0), Механотехникум "В. Комаров" - Фен Клуб "Доростол" 3:0, Хотел "Сердика" - Механотехникум "В. Комаров" 1:0
класиране:
1. Механотехникум "В. Комаров"   3т. 3:1
2. Хотел "Сердика"                          3т. 5:5
3. Фен Клуб "Доростол"                  3т. 5:7

група Б
"Техномаркет" Силистра - Коалиция "Гражданско Единство" 2:1, Plazza Силистра - "Техномаркет" Силистра 0:1, Коалиция "Гражданско Единство" - Plazza Силистра 4:0
класиране:
1."Техномаркет" Силистра               6т. 3:1
2.МК "Гражданско Единство"           3т. 5:2
3.Plazza Силистра                            0т. 0:5

полуфинали:

Коалиция "Гражданско Единство" - Механотехникум "В. Комаров" 4:0 "Техномаркет" Силистра - Хотел "Сердика" 1:2 след продължения (1:1)

Финал: Хотел "Сердика" - Коалиция "Гражданско Единство" 0:3 служ. (прекратен при резултат 1:0 и дисквалификация на отбора на "Сердика").

Най-полезен играч на турнира - Стилияна Иванова Хотел "Сердика"

Награда за Феър плей - "Техномаркет" Силистра

Носител на Plazza Dance Cup Силистра 2011 - Коалиция "Гражданско Единство"